Retreats en specials

Agenda mini-retreats en yoga specials:

Vrijdag 26 april 2024: Lente-retreat “Grow & Glow”
Vrijdag 14 juni 2024: Yoga Special Yin & Nidra

Klik op de link in agenda voor meer informatie en aanmelden.

Mini-retreats rond de energie van de seizoenen

Samen met Marieke Nanninga organiseer ik vier keer per jaar een mini-retreat voor vrouwen. We verbinden de retreats aan de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Als je deelneemt kies je er bewust voor om tijd voor jezelf te nemen, om gewoon even te ‘zijn’. Geen overbodige luxe in onze drukke levens. Alleen dat al is een cadeautje voor jezelf.

Wat kan je verwachten van de retreats?
Een paar uur tijd voor jezelf. Stilstaan bij wat er in jou leeft en wat naar buiten mag komen. Het programma is afwisselend en staat altijd in het teken van ontspanning en rust vinden in jezelf. Margot helpt je om in contact te komen met je lichaam door meditatie/mindfulness en zachte yoga. Marieke laat de reiki-energie stromen waarbij je niets anders hoeft te doen dan heerlijk te gaan liggen en te luisteren naar de speciaal gekozen muziek. Doordat we in een groep samenkomen ontstaat er een krachtige vrouwelijke energie waardoor je je verbonden en gedragen voelt. We sluiten de retreats af met een creatieve opdracht om je verlangens te verhelderen.

Yoga Specials:

Regelmatig organiseer ik een yoga special waarbij ik Yin Yoga en Yoga Nidra combineer. Deze sessies staan in het teken van stilstaan en verbinden met jezelf. Lees hier meer over deze vormen van yoga en waarom ik ze combineer. Onderaan deze pagina kan je je aanmelden voor deze yoga specials.

Bij Yin Yoga houd je een houding langer aan dan bij andere vormen van yoga waardoor deze diep inwerkt op je spieren en het bindweefsel. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, je gaat voelen waar voor jou de ruimte zit en zoekt naar ontspanning in het ongemak.

Bij Yoga Nidra, oftewel yoga van de slaap, werken we toe naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Dit lijkt op slapen maar eigenlijk ben je meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kan je spanningen die je (onbewust) vasthoudt verwerken. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap.