Zwangerschapsyoga

Wat je kunt verwachten van de lessen:
Duidelijke en eerlijke informatie over zwangerschap en bevalling
Ademhalingstechnieken die je helpen tijdens de bevalling
Zachte yoga-oefeningen
Bewust stilstaan bij je zwangerschap
Contact maken met jezelf en het kindje in je buik
Oefenen om bij jezelf te blijven en in het nú te leven
Ontspanningsoefeningen

Is deze cursus iets voor mij?
Wil jij je zwangerschap bewust beleven en je op een ontspannen manier voorbereiden op je bevalling, dan is deze cursus absoluut iets voor jou. De lessen zorgen voor een rustmoment in je (drukke) leven waarin je even alle aandacht hebt voor jezelf en je baby. In de lessen oefen je om bij jezelf te blijven tijdens de bevalling, zodat je zonder angst en positief deze bijzondere ervaring tegemoet kan gaan. Ik wil je graag vertrouwen geven, ook als je angstig bent of een nare ervaring hebt gehad. De cursus is helemaal gericht op een ontspannen zwangerschap en bevalling.

Zwangerschapsyoga en informatieve cursus in één!
De lessen bestaat uit een mix van zachte yoga-oefeningen, informatie over de bevalling, ademhalingstechnieken en ontspanning. De meeste zwangere vrouwen gaan tot een paar weken voor de bevalling gewoon door met hun vaak drukke leven. Het kan dan lastig zijn om de tijd en rust te vinden om bewust stil te staan bij je veranderende lichaam en het wonder dat daarin groeit. Met deze cursus gun jij jezelf een wekelijks rustmoment waarin je bewust en met volle aandacht stil kunt staan bij je zwangerschap en je nieuwe rol als moeder. Tijdens de lessen behandel ik elke week een ander onderwerp zodat je je ontspannen kunt voorbereiden op de bevalling. Ook leer ik je hoe je met pijn en ongemak om kunt gaan. Tot slot geeft de cursus je de mogelijkheid om met andere zwangere vrouwen in contact te komen en, wanneer je dat zou willen, te blijven. Elke les beginnen we met een kopje thee om de hectiek van de dag los te laten en elkaar beter te leren kennen. Ik weet uit ervaring dat dit kan leiden tot intense en waardevolle vriendschappen die tot lang na de zwangerschap blijven bestaan.

Hoe meld ik me aan?
Je kunt vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 1 à 2 weken voor je uitgerekende datum. In iedere groep is plek voor max. 10 dames. De lessen worden gegeven op:

  • Maandagochtend van 10:30 – 12:00 uur
  • Dinsdagavond van 20:00 – 21:30 uur
  • Donderdagavond van 18:30 – 20:00 uur

Je kunt je hier aanmelden voor een proefles.

Wat kost het?

Voor de proefles vraag ik een bijdrage van 10 euro.
Als je besluit om je in te schrijven voor de cursus, betaal je € 16,50 per les van 90 minuten.

Je neemt een reeks lessen af, vanaf wanneer jij wilt starten.
Dus sommigen doen 8 lessen mee en anderen 18 lessen of nog meer. 

Wat is er nog meer mogelijk?
Naast de zwangerschapscursus met wekelijkse lessen voor zwangere vrouwen geef ik ook workshops en cursussen voor zwangeren en hun bevallingspartner(s). Wil je je ook samen met je partner voorbereiden op de bevalling, meld je dan aan voor de workshop “Bevallen vanuit Vertrouwen“.

Wil je je liever individueel voorbereiden op de bevalling dan kan dat natuurlijk ook. Ik bied coaching op maat voor jou en/of je partner.