Zwanger mini-retreat: moeder worden

Vrijdag 10 maart 2023
19:00-21:30u
Rivierenhof 12, Groningen

Vanaf het moment dat je een kinderwens hebt en zwanger wilt worden start er een nieuwe fase in je leven. Je maakt een transformatie door die we matrescentie noemen. Zelfs wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat en het lang duurt wordt er al een transformatie in gang gezet die zich versnelt en verdiept tijdens de zwangerschap en doorgaat als de baby geboren is.

Steeds meer vrouwen bereiden zich bewust voor op de bevalling en zijn druk met de mooiste kinderkamer, de beste kinderwagen en een blinkend schoon huis (hallo nesteldrang!). Wat het eigenlijk voor jou betekent dat je moeder wordt, daar staan we veel minder bij stil. Niet in de laatste plaats omdat er in ons vaak volle leven en in de manier waarop onze maatschappij is ingericht maar weinig ruimte is om stil te staan bij de grote verandering die in je leven plaatsvindt. Niet zelden doen we de zwangerschap ‘erbij’ en gunnen we onszelf weinig tijd om contact te maken met de baby en wat dit met jou als vrouw en moeder doet.

Dit is zonde, want deze tijd biedt juist zoveel kansen om jezelf (nog) beter te leren kennen en je voor te bereiden op een nieuwe fase in je leven. Straks heb je de zorg voor een klein wezentje en mag je jezelf leren kennen als moeder.

Op 10 maart organiseer ik samen met Marieke Nanninga de eerste editie van het Zwanger mini-retreat: moeder worden. Deze avond staat geheel in het teken van jouw reis in het moederschap. Op een ontspannen, laagdrempelige manier duiken we in het onderwerp matrescentie. De avond staat in het teken van bewustwording, reflectie, ontspannen, contact maken met je baby en verbinden met andere vrouwen die zich in dezelfde levensfase bevinden.

Uit eigen ervaring en ervaringen van cursisten durven we inmiddels wel met zekerheid te zeggen dat je het moederschap er niet zomaar even bij doet en dat het op allerlei vlakken in je leven veel teweeg brengt. In de eerste plaats gaat dat over jezelf. Wie ben jij als moeder? Maar ook: hoe zorg je ervoor dat je meer bent dan alleen moeder? Hoe verhoud je je in deze nieuwe situatie tot je omgeving die deze verandering niet heeft doorgemaakt?

Door al tijdens je zwangerschap de tijd te nemen om bewust stil te staan bij het proces van moeder worden sta je sterker in je schoenen als het straks ‘ineens’ zover is. Bewust stilstaan bij deze transformatie kan je ook helpen om met meer rust en zelfvertrouwen deze reis aan te gaan en er sterker uit te komen. Ook is het fijn als je weet waar je kunt aankloppen als je hulp of ondersteuning nodig hebt.

Moeder worden is één van de grootste gebeurtenissen in je leven. Je wordt geconfronteerd met je kern, je donkere en je lichte kanten. Dat is zeker niet altijd makkelijk en gaat met vallen en opstaan, dat is juist het mooie eraan.

Wat je mag verwachten:

  • Informatie en uitwisseling over thema’s als ‘zelfvertrouwen in het moederschap’, ‘de veranderende relatie met je partner’, ‘weer aan het werk’, ‘grenzen en begrenzen’, ‘zelfzorg’
  • Contact maken met je baby en jezelf via ontspanningsoefeningen
  • Reflectie: wat is voor jou echt belangrijk in het moederschap, waar ligt jouw kracht en waar liggen jouw uitdagingen?
  • Marieke zet Reiki in ter ondersteuning van het contact met je kindje, vertrouwen in en liefde voor jezelf. Het zorgt voor gevoelens van steun, warmte en gedragenheid.

Deze avond kan je zien als een cadeau aan jezelf en je kindje. Een moment om echt stil te staan bij deze bijzondere, levensveranderende gebeurtenis.

WIE?
Iedereen die zwanger is. Het maakt niet uit of het nog heel pril is of dat je al bijna bent uitgerekend. De avond gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen en er is plek voor maximaal 12 deelnemers.

WANNEER?
10 maart 2023 van 19:00 – 21:30 uur

WAAR?

Rivierenhof 12, Groningen

BIJDRAGE
50 euro

Gun jij jezelf deze avond voor jou en je baby? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Wie zijn wij?

Margot Jager en Marieke Nanninga. In een vorig leven waren wij collega’s in het UMCG en sinds die tijd ook vriendinnen. Inmiddels is Margot zwangerschapscoach (www.margotjager.nl) en Marieke Reiki behandelaar (www.mariekenanninga.nl). We richten ons allebei op vrouwen in de periode van zwangerschap en de transformatie die het moederschap met zich meebrengt. We gunnen het iedereen om makkelijker door het moederschap te gaan en daarbij jezelf niet uit het oog te verliezen.