Yoga

Het mooie van yoga is dat je het volledig op jouw manier kunt beoefenen. Je leert je lichaam beter kennen, werkt aan kracht en flexibiliteit en, misschien wel het allerbelangrijkste, maakt tijd vrij voor jezelf. Tijdens een yogales stap je even uit de waan van de dag en sta je stil bij wat er in jou leeft.

Of jouw yogareis nou op het punt van beginnen staat of je al een ervaren yogi bent, je bent van harte welkom om aan te sluiten bij de groepslessen Mindful Yoga of Zwangerschapsyoga. Beide lessen zijn geschikt voor alle niveaus, beginnend of gevorderd. De rode draad in alle yogalessen is om de verbinding met jezelf aan te gaan, om contact te maken met je lichaam en je hoofd tot rust te brengen. Echt voelen wat er in jou leeft, waar je grenzen liggen en waar er ruimte is voor groei.

Mindful Yoga

In de lessen Mindful Yoga werken we voornamelijk met houdingen vanuit de Yin Yoga, waarbij je langere tijd in een houding blijft. Zo stimuleer je op een diep niveau je spieren en het bindweefsel. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, je gaat voelen waar voor jou de ruimte zit en zoekt naar ontspanning in het ongemak. De yinhoudingen worden in de lessen regelmatig afgewisseld met andere yogavormen zoals dru yoga (vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling) en yoga nidra (diepe ontspanning tussen waken en slapen in).

Lees hier alles over Mindful Yoga, het rooster en mogelijkheden om een proefles te volgen of een strippenkaart te kopen.

Zwangerschapsyoga

Toen ik zelf zwanger was volgde ik zwangerschapsyoga en een zwangerschapscursus. Tijdens de yoga miste ik de link met de theorie rondom bevallen en de zwangerschapscursus vond ik juist erg theoretisch. Ik vond het lastig beide met elkaar te combineren en dat gemis vormde het uitgangspunt voor de lessen die ik nu zelf geef. In de lessen combineren we het delen van ervaringen, mindfulness/meditatie, zachte yogabewegingen, ademhalingsoefeningen, houdingen ter voorbereiding op de bevalling en ontspanningsoefeningen met de theorie (Bijv. Welke fasen ga je door tijdens een bevalling? hoe werken hormonen voor of juist tegen je tijdens een bevalling?). Bovenal bieden de lessen je een moment in de week waarop je bewust stil staat bij je zwangerschap en het groeiende kindje in je buik.

Zwangerschapscursus: Wanneer je de zwangerschapsyoga minstens 8 weken volgt en samen met je partner deelneemt aan de workshop “Bevallen vanuit Vertrouwen” heb je een hele mooie voorbereiding op je bevalling en de tijd daarna.

Lees hier alles over Zwangerschapsyoga, het rooster en mogelijkheden om een proefles te volgen.