Workshop “geboorteplan en meer”

Tegenwoordig schrijven bijna alle zwangere vrouwen en hun partners een geboorteplan waarin wensen en voorkeuren rondom de geboorte worden opgenomen. Het geboorteplan is geen invulschema of een doel op zich maar een manier om je samen goed voor te bereiden op een bevalling en kraamtijd waarin jullie de regie houden.

In deze workshop gaan jullie samen aan de slag met het geboorte- en kraamplan. Dit mag helemaal op je eigen manier. Het gaat erom dat je van elkaar weet wat je belangrijk vindt, hoe je de rust en veiligheid tijdens de geboorte gaat bewaken en hoe jullie de eerste weken na de geboorte voor je zien. We bespreken wat je erin kunt zetten en op welke manier je dat kunt doen. Met tips, vragen, voorbeelden en uitwisseling kom je erachter wat voor jullie echt belangrijk is en hoe je dat naar een geboorteplan kunt vertalen.

De perfecte geboorte bestaat niet, een geboorte waar jullie positief op terugkijken wel en daar kan een goed doordacht geboorteplan een belangrijke bijdrage aan leveren.

Communicatie en regie

Daarnaast krijgen jullie handvaten mee om te communiceren met zorgverleners en we bespreken hoe het is als alles anders loopt dan je had verwacht of gehoopt. In de geboortezorg is er veel ‘grijs gebied’. Dat betekent dat er vaak keuzes gemaakt kunnen of moeten worden over wat de volgende stap gaat zijn. In het ideale scenario maak je een keuze op basis van alle beschikbare informatie en in goed overleg met je zorgverlener(s).

Je kunt deze workshop ‘los’ volgen (bijvoorbeeld als je al een zwangerschapscursus doet/hebt gedaan). In combinatie met de andere workshops die ik aanbied, “Bevallen vanuit Vertrouwen” en/of “Voorbereiden op het Moederschap”, heb je een complete voorbereiding op de geboorte van jullie kindje.

Wanneer?

De workshop wordt gegeven op zondag van 14:00 tot 16:30 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

* Gebruik ik alleen als ik je niet per mail kan bereiken.