Complete zwangerschapscursus

Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus in Groningen die je op een nuchtere, ontspannen manier voorbereidt op bevalling en kraamtijd, en waarin ook aandacht is voor wat het betekent om ouders te worden? Lees dan zeker even verder.

Voorbereiden op de geboorte van jullie kindje kan op allerlei manieren. Sommige mensen lezen alles wat ze willen weten in boeken, anderen volgen een voorlichting bij de verloskundige. Steeds meer stellen kiezen voor een goede voorbereiding in de vorm van een cursus. Het aanbod is groot en er is voor ieder wat wils. Kies daarom iets wat bij jullie past.

Informatie * Houdingen * Massagetechnieken * Ademhaling * Communicatie en regie * Ontspanning * Mindset * Moederschap * Verbinden

Het unieke aan deze cursus is dat er twee bijeenkomsten zijn waar jullie samen naartoe komen (dit kan natuurlijk ook met je moeder, zus, goede vriendin, doula of iemand anders die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn), en één bijeenkomst alleen voor de zwangeren.

Na het volgen van deze cursus:

  • Zien jullie de geboorte met vertrouwen tegemoet
  • Weten jullie hoe een geboorte verloopt en welke opties er zijn
  • Beschikken jullie over praktische tools
  • Hebben jullie samen een doordacht geboorteplan gemaakt
  • Heb je bewust stilgestaan bij wat het voor jou betekent om moeder te worden

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur bij in de studio (Rivierenhof 12, Groningen). Ik zorg voor koffie, thee en iets lekkers en er is alle ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. De 3 workshops zijn ook afzonderlijk te boeken. Kijk daarvoor op de desbetreffende pagina. Als je de 3 workshops tegelijk boekt krijg je een leuke korting.

Eerste partnerbijeenkomst “Bevallen vanuit Vertrouwen”

Tijdens de workshop Bevallen vanuit Vertrouwen neem ik jullie mee in de wondere wereld van geboorte. Ik vertel jullie alles wat je moet weten over bevallen en leg de nadruk op het natuurlijke proces dat bevallen in essentie is. We staan stil bij de verschillende fases van een bevalling, de hormonen die een rol spelen en hoe je deze kunt beïnvloeden, het belang van rust, veiligheid en ontspanning.

Ik leg uit welke houdingen helpend kunnen zijn in de verschillende fases van de bevalling waarbij jullie oefenen met en zonder gebruik van een geboortebal (fitnessbal). De partner leert hoe hij/zij in de verschillende houdingen kan ondersteunen met behulp van massagetechnieken. We staan ook stil bij de themas ‘omgaan met (barings)pijn’ en het belang van (positieve) mindset.

Tweede partnerbijeenkomst “Geboorteplan en meer”

In de tweede partnerworkshop “Geboorteplan en meer” gaan we dieper in op het belang van regie tijdens de bevalling. Jullie krijgen handvaten om te communiceren met zorgverleners en we bespreken hoe het is als alles anders loopt dan je had verwacht of gehoopt. Daarnaast gaan jullie samen aan de slag met het geboorte- en kraamplan. Dit mag helemaal op je eigen manier. Het gaat erom dat je van elkaar weet wat je belangrijk vindt, hoe je de rust en veiligheid tijdens de geboorte gaat bewaken en hoe jullie de eerste weken na de geboorte voor je zien.

Workshop “Voorbereiden op het Moederschap” (zonder partner)

Tijdens de workshop Voorbereiden op het Moederschap komen we alleen samen met de zwangeren. Tijdens deze avond staan we stil bij het thema moederschap. Wat betekent het voor jou om moeder te worden? Wat zijn je verwachtingen, angsten en onzekerheden? Moeder worden zorgt voor een transitie in je leven en heeft invloed op alle andere aspecten ervan: relatie, werk, sociale contacten, maar ook hoe jij jezelf ziet. Het is de moeite waard om hier al tijdens je zwangerschap bij stil te staan. De bevalling markeert de transitie naar het moederschap en we gaan deze avond ook dieper in op jouw wensen rondom de geboorte. Hoe zou je het liefste willen bevallen en waar zie je nog belemmeringen? Na de bevalling begint het pas echt. Het vierde trimester wordt nog wel eens vergeten maar is minstens zo belangrijk. We gaan in op fysiek, mentaal en emotioneel herstel na de bevalling. Goed voor je baby zorgen doe je als moeder vanzelf, maar goed voor jezelf zorgen is vaak een grote uitdaging in deze fase.

Inclusief:

  • 3 lessen van 2,5 uur inclusief koffie/thee en iets lekkers
  • Tijdens de lessen alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen
  • Naslagwerk met de belangrijkste informatie, praktische tips, affirmaties, foto’s van mogelijke bevalhoudingen en massagetechnieken, etc.

Bijdrage: 175 euro

Cursusdata 2022:

Ik raad je aan om de cursus te volgen als je bij de start tussen de 20 en 32 weken zwanger bent. Doordat de workshops ook afzonderlijk te volgen zijn kan je zelf bepalen welke data het beste uitkomen. Het is wel belangrijk dat jullie de eerste partnerworkshop voor de tweede plannen.

Wil je verzekerd zijn van een plek? Je kunt je hieronder direct aanmelden:

Je kunt de cursus ook alleen volgen of bijv. samen met je moeder, vader, zus, een goede vriendin of doula
Deze workshop volg je ná de eerste partnerworkshop
Deze workshop kan je op ieder moment volgen (voor, tussen of na de partnerworkshops)